Prihodnji teden od srede do nedelje graditeljski 59. sejem DOM, Gospodarsko razstavišče - Sejem Dom
SI
Show menu

Prihodnji teden od srede do nedelje graditeljski 59. sejem DOM, Gospodarsko razstavišče

25. 2. 2020

Po ključne rešitve na graditeljski sejem Dom
59. mednarodni sejem Dom, Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, 4-8. marec

Od 4. do 8. marca bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani največji mednarodni sejem graditeljstva v regiji – 
59. Sejem Dom. 505 podjetij iz 29 držav bo pet dni predstavljalo storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, ureditev okolice in rešitve za varovanje objektov. Dogajanje na razstavnih prostorih spremljajo vse dni brezplačna svetovanja in predavanja neodvisnih strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in Mreže ENSVET – Eko sklada.

Največji sejem Gospodarskega razstavišča je zapolnil vse obstoječe dvorane Gospodarskega razstavišča in še tri montažne. Pričakujejo približno 55.000 obiskovalcev, toliko kot zadnja leta, zato vabijo obiskovalce, da se morebitni gneči lahko izognejo z nakupom vstopnice prek spleta, s spletno vstopnico imajo tudi brezplačen prevoz z avtobusom LPP na razstavišče in nazaj. Znižana vstopnica Happy Hour je na voljo vse dni sejma.

Vse o gradnji in prenovi stavb
Na Gradbenem inštitutu ZRMK so pripravili program, ki obiskovalcem ponuja informacije o tem, katere novosti nas čakajo v prihodnje. Z njim jim pomagajo razrešiti dileme in probleme, s katerimi se srečujejo pri gradnji ali prenovi, na voljo pa so jim tudi informacije in nasveti, na kaj moramo biti pozorni pri izbiri arhitekta ali izvajalca.

Tradicionalno so vsem zainteresiranim na voljo brezplačni in neodvisni strokovni nasveti ter predavanja arhitektov, geomehanikov, statikov, gradbenih fizikov in drugih strokovnjakov ter prikazi primerov dobre prakse. Na manjših razstavah so na ogled sistemi ogrevanja in prezračevanja, načini odprave vlage v konstrukcijah, več vrst toplotnih izolacij, okna in sodobna vgradnja oken, načini gradnje (montažne in zidane hiše), dobitniki certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu, pomembnega inštrumenta zagotavljanja kakovosti v gradbenem sektorju.

Energetski svetovalci ENSVET – Eko sklad bodo obiskovalce na enournih predavanjih seznanili o letošnjih kreditih in nepovratnih finančnih spodbudah Eko sklada ter o naslednjih področjih:

  • Gradnja hiše od načrtovanja do vselitve: Zidana ali montažna hiš; Primeri napak pri gradnjah in primeri dobre prakse; Pametni dom – koliko naj bo vaš dom pameten?; Gradnja sodobne sNES hiše in cenovna primerjava sistemov gradnje; Gradnja nove masivne hiše
  • Celovita prenova hiše in subvencije Eko sklada
  • Ustrezno prezračevanje stavb in prezračevalne naprave z vračanjem toplote
  • Sončne elektrarne in vgradnja toplotne črpalke
  • Sodobno ogrevanje z lesno biomaso, z obnovljivimi viri energije

Vabljeni, da si spremljevalni program v celoti ogledate TUKAJ.


Na sejem pripravljeni in ceneje

Na sejem ceneje v času HAPPY HOUR
Znižana vstopnica 6 EUR v sredo, četrtek in petek (4. do 6. marec) – od 13. do 16. ure, v soboto (7. marec) in nedeljo (8. marec) dve uri pred zaprtjem sejma. Za obiskovalke velja znižana vstopnica 8. marca – na dan žena ves dan.

Sejemski katalog je že na voljo na spletu
Ob nakupu vstopnice prejme vsak obiskoval-ec/-ka tiskani katalog, ki mu/ji služil tudi kot priročnik, hkrati pa v njem najde seznam razstavljavcev z njihovimi opisi in kontakti.

Sejem je odprt od srede do sobote, od 10.00 do 19.00, v nedeljo do 18.00.

Več: www.sejemdom.si

Za dodatna pojasnila in informacije smo vam z veseljem na voljo. Vabljeni, da se zaradi elektronskega sistema vstopa akreditirate.

Za vašo medijsko pozornost, najavo in obisk sejma ter poročanje o njem se vam najlepše zahvaljujemo.

Novice

11.08.2021

Ambient Ljubljana in Dom plus novembra

31. Ambient Ljubljana – sejem pohištva in notranje opreme ter 5. Dom Plus s stavbnim pohištvom, ogrevalno in hladilno tehniko ter montažnimi hišami načrtujemo ...
Preberi več >>
09.08.2021

Sejemski dvojček Dom in Ambient Ljubljana odpovedan

Obveščamo vas, da smo zaradi velikega števila odpovedi med vami, PCT zahtev za obiskovalce ter nepredvidljive situacije, ki med drugim preti s ponovnim omejevanjem javnega življenja ...
Preberi več >>
25.05.2021

Bodite pozorni na lažno pošto

Ste morda tudi vi med tistimi našimi razstavljavci preteklih sejmov ali pa smo vas ob tej ali oni priložnosti že kontaktirali v imenu Gospodarskega razstavišča? POZOR!
Preberi več >>
Arhiv novic »