Sejem Dom

Jubilejni 60. Sejem DOM

Od 6. do 10. aprila se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvil največji mednarodni sejem graditeljstva v regiji – 60. Sejem Dom.

Sejem Dom je najstarejša in največja sejemska prireditev pri nas. Letos sejem zaznamuje šestdesetletnico obstoja, njegovi začetki namreč segajo v leto 1962, ko je spadal še pod okrilje sejma Alpe-Adria, katerega namen je bilo spodbujanje gospodarskega sodelovanja med državami v okviru sporazuma Alpe Jadran.

Različne storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice bo na 15.000 m2 v vseh razpoložljivih dvoranah ter še dveh dodatnih montažnih, predstavljajo 232 podjetij iz 23 držav. Vse dni bodo obiskovalcem na voljo neodvisni strokovnjaki Gradbenega inštituta ZRMK in Mreže ENSVET – Eko sklada, z brezplačnimi svetovanji in predavanji.

Na uradnem odprtju sejma bodo podelili bodo tudi priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG), nacionalni okoljski certifikat s področja graditeljstva v Sloveniji. Z njim so označeni izdelki, storitve, naprave in tehnologije, ki izpolnjujejo najvišje in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti.

Na sejem pripravljeni in ceneje

Sejem bo odprt od srede, 6. aprila, do sobote, 9. aprila, od 10. do 19. ure, v nedeljo, 10. aprila, pa do 18. ure.

Redna vstopnica znaša 8, v spletni prodaji 6 evrov. Znižana vstopnica Happy Hour – 5 evrov je na voljo v sredo, četrtek in petek (6. do 8. aprila) – od 12. do 16. ure, v soboto (9. aprila) – od 16. do 19. ure, v nedeljo (10. aprila) – od 15. do 18. ure. Obiskovalce vabijo, da se morebitni gneči izognejo z nakupom vstopnice prek spleta. S spletno vstopnico imajo tudi brezplačen prevoz z avtobusom LPP na razstavišče in nazaj.

Sejemski katalog je že na voljo na spletu

Vsak obiskovalec prejme ob nakupu vstopnice katalog. Kot vodnik ga popelje po sejmu, hkrati pa je katalog tudi priročnik,
v katerem je mogoče najti vrsto poljudnih člankov s področja graditeljstva, program svetovanj ter seznam razstavljavcev z njihovimi opisi in kontakti.

Fotogalerija

Fotografije najdete na spletni strani prireditve. Za dodatna pojasnila in informacije smo vam z veseljem na voljo

Vabljeni, da se kot predstavnik medijev zaradi elektronskega sistema vstopa akreditirate.

Za vašo medijsko pozornost, najavo dogodkov, obisk naših prireditev ter poročanje o njih se vam najlepše zahvaljujemo.