Sejem Dom

Od prihodnje srede jubilejni 60. Sejem Dom

Prihodnji teden se bo od 6. do 10. aprila na Gospodarskem razstavišču odvil jubilejni 60. Sejem Dom. V vseh razpoložljivih dvoranah ter še dveh dodatnih montažnih se bo na 15.000 m2 predstavljalo 250 podjetij iz 23 držav. Predstavljali bodo različne storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice.

Letošnji Sejem Dom praznuje že 60 let; ima tradicijo in izkušnje, kljub temu pa je še vedno mladostno zagnan. Nekajletni slogan “Gradimo skupaj” je plod 60-letnih izkušenj, je plod znanja in sodelovanja razstavljavcev, obiskovalcev in zaposlenih na Gospodarskem razstavišču. Sejem je pregled novosti, inovacij in najbolj dovršenih proizvodov ter storitev, ki spremljajo gradnjo oziroma prenovo doma. Pomembno vsebino predstavljajo sistemi klimatizacije prostorov, materiali za gradnjo, stavbno pohištvo, od materialov pa seveda les.

Obiskovalci sejma bodo iz prve roke izvedeli kako moramo graditi in prenavljati »po novem«. Za njih bodo vsak dan sejma od 10. do 18. ure na voljo nasveti neodvisnih strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in Mreže ENSVET – Eko sklada, z brezplačnimi svetovanji in predavanji. Izvedeli bodo kako poteka načrtovanje in gradnja skoraj nič-energijskih hiš, ki morajo biti čim bolj energetsko učinkovite in uporabljati, v čim večji meri, obnovljive vire energije ob upoštevanju vseživljenjskih stroškov. Posebno pozornost namenjajo celoviti prenovi stavb, saj so starejše stavbe energetsko zelo potratne, požarno in potresno nevarne ter ne zagotavljajo zdravega bivalnega in delovnega okolja, poleg tega pa so tekoči obratovalni stroški nesorazmerno visoki.

Program svetovanj in drugih strokovnih posvetov je objavljen TUKAJ

Na uradnem odprtju sejma bodo podelili bodo tudi priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG), nacionalni okoljski certifikat s področja graditeljstva v Sloveniji. Z njim so označeni izdelki, storitve, naprave in tehnologije, ki izpolnjujejo najvišje in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti.

Na sejem pripravljeni in ceneje

Sejem bo odprt od srede, 6. aprila, do sobote, 9. aprila, od 10. do 19. ure, v nedeljo, 10. aprila, pa do 18. ure.

Redna vstopnica znaša 8, v spletni prodaji 6 evrov. Znižana vstopnica Happy Hour – 5 evrov je na voljo v sredo, četrtek in petek (6. do 8. aprila) – od 12. do 16. ure, v soboto (9. aprila) – od 16. do 19. ure, v nedeljo (10. aprila) – od 15. do 18. ure. Obiskovalce vabijo, da se morebitni gneči izognejo z nakupom cenejših vstopnice prek spleta. S spletno vstopnico imajo tudi brezplačen prevoz z avtobusom LPP na razstavišče in nazaj.

Sejemski katalog je že na voljo na spletu

Vsak obiskovalec prejme ob nakupu vstopnice katalog. Kot vodnik ga popelje po sejmu, hkrati pa je katalog tudi priročnik, v katerem je mogoče najti vrsto poljudnih člankov s področja graditeljstva, program svetovanj ter seznam razstavljavcev z njihovimi opisi in kontakti.

Fotogalerija

Fotografije najdete na spletni strani prireditve. Za dodatna pojasnila in informacije smo vam z veseljem na voljo.

Vabljeni, da se kot predstavnik medijev zaradi elektronskega sistema vstopa akreditirate.

Prilagamo vabilo na slovesno odprtje TUKAJ. Dobrodošli, da se nam pridružite v sredo, 6. aprila ob 13.00 uri v dvorani Urška.

Za vašo medijsko pozornost, najavo dogodkov, obisk naših prireditev ter poročanje o njih se vam najlepše zahvaljujemo.