Sejem Dom

Od jutri do nedelje vse za gradnjo in prenovo – 58. sejem DOM

Spoštovani predstavniki medijev!

Jutri ob 10. uri, slovesno pa na uradnem odprtju ob 13. uri odpiramo vrata že 58. graditeljskega sejma Dom. Vabljeni, da se nam pridružite. Vabilo

Na uradnem odprtju bomo podelili Znak kakovosti v graditeljstvu. Med podjetja, ki skrbijo za ustrezen strokovni kader ter vlagajo v razvoj in sledijo razvoju stroke in potrebam tržišča, spadata tudi podjetji Lumar IG, dobitnik okoljskega priznanja ZKG za razvoj »Sistemskih rešitev Lumar za skoraj nič-energijske hiše«, in ROTO Slovenija, dobitnik okoljskega priznanja ZKG za »Čistilno napravo ECO BOX SBR-Q«.

Vse za gradnjo in prenovo predstavlja 528 podjetij iz 26 držav. Lani je sejem obiskalo 57.200 ljudi, toliko jih na Gospodarskem razstavišču pričakujejo tudi letos.

Sejem Dom tudi letos odpira svoja vrata v svet trajnostne gradnje. Za neodvisne in brezplačne strokovne dogodke in nasvete so poskrbeli strokovnjaki Gradbenega inštituta ZRMK in svetovalci Mreže ENSVET pod okriljem Eko sklada. Na enem mestu so na voljo celoviti nasveti arhitektov, statikov, gradbenih fizikov in drugih strokovnjakov – od postopka za pridobitev dovoljenj za gradnjo ali prenovo, zasnove in možnih rešitev hiše ali stanovanja, načinih temeljenja in preprečitvah plazenja, utrditvi stavb, saj Slovenija leži na potresnem območju, sodobnih načinih ogrevanja, hlajenja, prezračevanja in priprave tople sanitarne vode do gradnje in prenove v skoraj nič-energijskem standardu in izvedbi gradbenih detajlov.

Sejem je odprt od torka do sobote od 10. do 19. ure, v nedeljo pa do 18. ure.

Za dodatna pojasnila in informacije smo vam z veseljem na voljo. Vabljeni, da se zaradi elektronskega sistema vstopa akreditirate.

Za vašo medijsko pozornost, najavo in obisk sejma ter poročanje o njem se vam najlepše zahvaljujemo.