Sejem Dom

Jubilejni 60. Sejem Dom uradno odprt

Jubilejni 60. sejem graditeljstva, ki bo na Gospodarskem razstavišču potekal vse do nedelje, 10. aprila je tudi uradno odprt. Na 15.000 kvadratnih metrih razstavnih površin se predstavlja 250 podjetij iz 23 držav. V ospredju letošnjega sejma so rešitve, ki so okolju prijazne in energetsko varčne ter tako skupaj ustvarjajo udoben in varen dom.

»Šestdeseta ponovitev Sejma Dom pomeni, da ima prireditev zelo dolgo tradicijo in njeni snovalci bogate izkušnje. Ker pa se sejma ne naredi brez zagnanosti lahko rečem, da je prireditev še vedno sveža z mnogimi novostmi. Sejem Dom je vsekakor pregled novosti, inovacij in najbolj dovršenih proizvodov ter storitev, ki spremljajo gradnjo oz. prenovo bivalnega okolja,« je na otvoritvi povedal mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča.

Navzoče je nagovorila še dr. Marjana Šijanec Zavrl z Gradbenega inštituta ZRMK, ki je izpostavila pomen trajnostne gradnje in skoraj ničenergijske stavbe. »Vsaka odločitev, ki jo graditelj sprejme in vsak poseg, ki ga ta na stavbi izvede, ima dolgoročne vplive na ekonomiko objekta in bivanja v njem, na obremenitve okolja, zdravo bivanje in zadovoljstvo pri uporabi stavbe,« je izpostavila.

Sejem Dom stremi k trajnostnim rešitvam, te pa tudi vse bolj celostno krojijo podobo Ljubljane, dobitnice številnih mednarodnih priznanj za okolju, meščanom in turistom prijazno mesto. Dejan Crnek, podžupan Mestne občine Ljubljana je čestital ekipi Sejma Dom in Gospodarskemu razstavišču ob že 60. obletnici in tako tudi uradno odprl sejem.

Na odprtju sta bila podeljena tudi certifikata Znaka kakovosti v graditeljstvu (ZKG). Prestižni okoljski certifikat Znak kakovosti v graditeljstvu je namenjen le najboljšim na svojem področju.

Podjetje MIK je prejelo certifikat za razvoj lokalnega prezračevalnega sistema z vračanjem toplote MIKrovent.
Podjetje LUMAR IG pa je prejelo certifikat za uvajanje koncepta trajnosti v njihove hiše.

Za obiskovalce sejma bodo vsak dan od 10. do 18. ure na voljo nasveti neodvisnih strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in Mreže ENSVET – Eko sklada, z brezplačnimi svetovanji in predavanji. Program svetovanj in drugih strokovnih posvetov je objavljen TUKAJ

Na sejem pripravljeni in ceneje

Obiskovalce vabijo, da se morebitni gneči izognejo z nakupom cenejših vstopnice prek spleta.
S spletno vstopnico imajo tudi brezplačen prevoz z avtobusom LPP na razstavišče in nazaj.

Sejemski katalog je že na voljo na spletu

Vsak obiskovalec prejme ob nakupu vstopnice katalog.

Fotogalerija

Fotografije najdete na spletni strani. Za dodatna pojasnila in informacije smo vam z veseljem na voljo.

Vabljeni, da se kot predstavnik medijev zaradi elektronskega sistema vstopa akreditirate.

Za vašo medijsko pozornost, najavo dogodkov, obisk naših prireditev ter poročanje o njih se vam najlepše zahvaljujemo.