Sejem Dom
Sejem graditeljstva

SEJEM DOM JE NAJVEČJI MEDNARODNI SEJEM GRADITELJSTVA PRI NAS.

63. Sejem Dom

Cilji sejma

call to action
Razstavni program sejma

Vse za gradnjo in prenovo
na enem mestu

Vzporedno s Sejmom Dom – ČETRTEK, 7. MAREC

Dnevi slovenskega lesarstva 2024

Glavni vsebinski poudarki Dneva slovenskega lesarstva 2024 bodo dogajanje na naših najpomembnejših izvoznih trgih, aktivnosti in razvojne spodbude za lesno panogo, primeri razvoja novih lesnih materialov in inovativne uporabe lesa pri gradnji in obnovi objektov ter odprta razprava med raziskovalci, podjetji in dobavitelji tehnološke opreme glede izzivov razvoja v luči prehoda v krožno ekonomijo ter prilagajanja učinkom klimatskih sprememb.

VEČ INFORMACIJ

Gradbeni inštitut ZRMK

Obiskovalci sejma boste iz prve roke izvedeli, kako moramo graditi in prenavljati »po novem« oz. v bližnji prihodnosti.

Na voljo bodo neodvisni in brezplačni strokovni nasveti, samodejne predstavitve in strokovni dogodki, ki bodo obravnavali ukrepe in rešitve pri gradnji in prenovi stavb. Seznanili se boste lahko z izzivi prehoda na okolju prijaznejše vire energije za delovanje stavbe. Strokovnjaki (arhitekt, statik, strojni inženir, gradbeni fizik, inženir s področja požarne varnosti) nudijo celovite nasvete in usmeritve za odpravo težav, npr. kako postopati pri poplavljeni hiši ali zasnovi le-te in gradnji sodobne, brezemisijske stavbe, kako rešiti zamakanje balkona ali terase, na kaj moramo biti pozorni pri gradnji dimnika, menjavi kotla za ogrevanje ali namestitvi fotonapetostnih naprav na streho in katera dovoljenja potrebujemo pri tem.

VEČ O PROGRAMU

 

Mreža ENSVET – Eko sklad

Združuje strokovni kader z znanjem in novitetami iz gradbene, arhitekturne in strojniške stroke ter znanja pri varčevanju z energijo. S tem želijo energetski svetovalci soustvarjat trajnostno prihodnost. Osnovna dejavnost je tako informiranje in tehnično svetovanje na področju učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije, ter informiranje na področju dodeljevanja nepovratnih finančnih spodbud tako v sklopu Eko sklada kot v sklopu ostalih organizacij.

VEČ O PROGRAMU

 

Merkurjevi svetovalci

Merkurjevi svetovalci bodo na Sejmu Dom nudili brezplačne 3D izrise kopalnic, svetovanja in načrtovanja. Nudijo tudi učinkovite energetske rešitve, strokovnjaki MERKUR Energije bodo preučili potrebe in predlagali najbolj učinkovito energetsko rešitev za dom ali poslovni objekt.

VEČ O PROGRAMU

 

O sejmu

O sejmu 2023

Fotogalerija

Novice