Sejem Dom

59. Sejem DOM na Gospodarskem razstavišču od srede do nedelje

Od 4. do 8. marca bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani največji mednarodni sejem graditeljstva v regiji – 59. Sejem Dom. 505 podjetij iz 29 držav bo pet dni predstavljalo storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, ureditev okolice in rešitve za varovanje objektov. Neposredni razstavljavci prihajajo poleg Slovenije še iz sosednjih Avstrije in Hrvaške. Sporazumno je letošnji sejemski nastop odpovedalo pet podjetij iz Italije213 podjetij iz tujine oziroma njihove blagovne znamke pa zastopajo slovenska podjetja, tako da v danih razmerah zaradi koronavirusa ni razlogov za preplah. Statistika s preteklih sejmov kaže, da več kot polovica obiskovalcev prihaja iz Osrednje Slovenije, ostali pa še iz drugih regij.

Slavnostno odprtje sejma bo v sredo, 4. marca, ob 13 uri.

Sejem bo uradno odprl Marjan Šarec, svojo prisotnost na odprtju je potrdil ljubljanski župan Zoran Janković. Na odprtju bodo podelili tudi nacionalni okoljski certifikat – Znak kakovosti v graditeljstvu 2019 (ZKG). Sejem pa bo obiskal tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

»Ker si želimo, da bo tudi 59. Sejem za vse minil uspešno, smo se kot odgovorni organizatorji povezali s pristojnimi službami. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) bomo na sejmišču namestili razkuževalne točke in še toliko bolj poskrbeli za redno zračenje dvoran. O vseh morebitnih spremembah vas bomo sproti obveščali,« so še dodali v ekipi 59. Sejma DOM.

Brezplačna svetovanja, predavanja in strokovni program za javnost

Dogajanje na razstavnih prostorih spremljajo vse dni brezplačna svetovanja in predavanja neodvisnih strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in Mreže ENSVET – Eko sklada. Največji sejem Gospodarskega razstavišča je zapolnil vse obstoječe dvorane Gospodarskega razstavišča in še tri montažne. Obiskovalce vabijo, da se morebitni gneči lahko izognejo z nakupom vstopnice prek spleta, s spletno vstopnico imajo tudi brezplačen prevoz z avtobusom LPP na razstavišče in nazaj. Znižana vstopnica Happy Hour je na voljo vse dni sejma.

Znak kakovosti v graditeljstvu 2020

Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG) je nacionalni okoljski certifikat, ki proizvajalce spodbuja h kakovosti in večji konkurenčnosti v graditeljstvu. Priznanje ZKG je namenjeno le najboljšim na svojem področju in tistim, ki za najboljšimi zaostajajo za največ 10 odstotkov, zato je bilo v 24 letih podeljenih le 180 priznanj. V ocenjevalnih komisijah pa je sodelovalo več kot 60 neodvisnih strokovnjakov. Med podjetja, ki skrbijo za ustrezen strokovni kader ter vlagajo v razvoj in sledijo razvoju stroke, spadata tudi podjetji MIK, dobitnik okoljskega priznanja ZKG za »Sodobno vgradnjo stavbnega pohištva »MIK« s prezračevalnim sistemom MIKrovent« ter podjetje Kronoterm za razvojno tehnološki dosežek – to je razvoj, implementacija in trženje »Toplotne črpalke Adapt«.

Na sejem pripravljeni in ceneje

Na sejem ceneje v času HAPPY HOUR
Znižana vstopnica 6 EUR v sredo, četrtek in petek (4. do 6. marec) – od 13. do 16. ure, v soboto (7. marec) in nedeljo (8. marec) dve uri pred zaprtjem sejma. Za obiskovalke velja znižana vstopnica 8. marca – na dan žena ves dan.

Sejemski katalog je že na voljo na spletu

Ob nakupu vstopnice prejme vsak obiskoval-ec/-ka tiskani katalog, ki mu/ji služil tudi kot priročnik, hkrati pa v njem najde seznam razstavljavcev z njihovimi opisi in kontakti.