Sredi marca na Gospodarskem razstavišču že 57. Sejem Dom – vse za gradnjo in prenovo - Sejem Dom
SI
Show menu

Sredi marca na Gospodarskem razstavišču že 57. Sejem Dom – vse za gradnjo in prenovo

15. 2. 2018

Od 13. do 18. marca bo na Gospodarskem razstavišču največja specializirana mednarodna sejemska prireditev s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah s ponudbo vsega za gradnjo. 57. Sejem Dom je največji sejem glede na razstavne površine, število razstavljavcev in obiskovalcev, ki ga sredi marca že tradicionalno organizira osrednji prireditveni center Ljubljana. Sejem pod sloganom Ključne rešitve za vse tiste, ki gradijo, prenavljajo ali pa to načrtujejo, privabi zadnja leta približno 55.000 obiskovalcev.

Različne storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice na 20.000 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavlja 590 podjetij iz 33 držav.

Pregled nad ponudbo na razstavnih prostorih spremlja vse dni sejma brezplačno svetovanje za obiskovalce. Brezplačna predavanja in nasvete sta pripravila Gradbeni inštitut ZRMK ter svetovalna mreža ENSVET – Eko sklad. Prvi pokriva strokovno-tehnično področje, drugi pa področje kreditiranja in sofinanciranja okolju prijaznih naložb fizičnih in pravnih oseb. Poseben poudarek bo namenjen tudi novemu gradbenemu zakonu, ki bo stopil v veljavo letos junija. Gradbeni zakon je skupaj z novima zakonoma o urejanju prostora ter zakonom o arhitekturni in inženirski dejavnosti del prenove zakonodaje s področja urejanja prostora in graditve. Neodvisni strokovnjaki bodo obiskovalce seznanili glede novosti v zvezi s pridobivanjem gradbenega dovoljenja, legalizacije neproblematičnih nedovoljenih gradenj ipd.

Program svetovanj in drugih strokovnih posvetov bo v prihodnjih tednih v celoti objavljen: www.sejemdom.si

Sejem je odprt od torka, 13. marca, do sobote, 17. marca, od 10. do 19. ure, v nedeljo, 18. marca, pa do 18. ure.

Redna vstopnica znaša 9 evrov. Znižana vstopnica Happy Hour – 6 evrov je na voljo v torek, sredo, četrtek in petek  (13. do 16. marec) – od 13. do 16. ure, v soboto (17. marec) – od 17. ure do zaprtja, v nedeljo (18. marec) – od 16. do zaprtja sejma.

Vsak obiskovalec prejme ob nakupu vstopnice katalog. Kot vodnik ga popelje po sejmu, hkrati pa je katalog tudi priročnik, v katerem je mogoče najti vrsto poljudnih člankov s področja graditeljstva, program svetovanj ter seznam razstavljavcev z njihovimi opisi in kontakti.

Fotografije najdete na spletnih straneh prireditve. Za dodatna pojasnila in informacije smo vam z veseljem na voljo. Vabljeni, da se zaradi elektronskega sistema vstopa akreditirate. Za vašo medijsko pozornost, najavo in obisk sejma ter poročanje o njem se vam najlepše zahvaljujemo.