Sejem Dom

Merkurjevi svetovalci - KOCKA / A2

Kopalnica je najintimnejši prostor v hiši, kjer preživimo veliko svojega časa, zato je pomembno, da se v njej dobro počutimo. Merkurjevi svetovalci bodo na Sejmu Dom nudili brezplačne 3D izrise kopalnic, svetovanja in načrtovanja. Nudijo tudi učinkovite energetske rešitve, strokovnjaki MERKUR energija, d.o.o. bodo preučili potrebe in predlagali najbolj učinkovito energetsko rešitev za dom ali poslovni objekt.

PRIJAVITE SE NA BREZPLAČEN IZRIS KOPALNICE

 

MERKUR energija - KOCKA / A2

MERKUR energija, d.o.o. ponuja celovite energetske rešitve, prilagojene potrebam strank. Ne glede na to, ali razmišljate o sončni elektrarni, toplotni črpalki ali rekuperaciji za izboljšanje kakovosti zraka v prostoru, klimi za ogrevanje ali hlajenje, ali kaj drugega – tukaj so za vas! Strokovnjaki MERKUR energije, d.o.o. bodo preučili vaše potrebe in vam predlagali najučinkovitejšo energetsko rešitev za vaš dom ali poslovni objekt. Vsaka ponudba je skrbno prilagojena željam in potrebam posameznika, v skladu z zmožnostmi objekta. Ponujajo strokovno svetovanje, organizacijo izvedbe projekta na ključ in poprodajno podporo, npr. zavarovanje, nadzor delovanja (sončne elektrarne) prek oddaljenega dostopa, servisom itn. Obiščite jih na sejmu, kjer vam bodo z veseljem predstavili številne trajnostne možnosti – za vas imajo tudi nekaj učinkovitih novosti – in postanite energetsko neodvisni in brezskrbni!

V kolikor jih na sejmu ne boste uspeli obiskati, obiščite spletno stran: www.merkur.si/energija in oddajte povpraševanje.

QR koda do obrazca za oddajo povpraševanja:

Svetovanja Gradbenega inštituta ZRMK - PREDDVERJE DVORANE KUPOLA – desno

Rdeča nit letošnjih strokovnih obsejemskih dogodkov na Sejmu Dom, ki jih je oblikoval Gradbeni inštitut ZRMK, je gradnja in prenova stavb ter viri energije za njihovo delovanje.

Dogodki so namenjeni strokovni javnosti in občanom, ki gradnjo ali prenovo načrtujejo ali jo že izvajajo, ali pa razmišljajo o menjavi vira ogrevanja ali drugih ukrepih. V zadnjih letih so nas ekstremni vremenski dogodki opomnili na našo ranljivost in nemoč v boju proti naravi, na pomen krožnosti v gradbeni verigi in na gradnjo brezemisijskih, trajnostnih stavb, pa tudi na prenovo obstoječega stavbnega fonda za njegovo čim prejšnje razogljičenje.

VEČ O PROGRAMU

Mreža energetskih svetovalcev ENSVET - PREDDVERJE MARMORNE DVORANE / B2

V Mreži ENSVET je strokovni kader, ki združuje znanja in novitete iz gradbene, arhitekturne in strojniške stroke ter znanja pri varčevanju z energijo. S tem želijo energetski svetovalci soustvarjat trajnostno prihodnost skupaj s svojimi svetovanci. Osnovna dejavnost Mreže ENSVET je informiranje in tehnično svetovanje tako na področju učinkovite rabe energije kot na področju obnovljivih virov energije ter informiranje o dodeljevanju nepovratnih finančnih spodbud Ekosklada ter v sklopu ostalih organizacij.

Na svetovanja se ni potrebno predhodno prijaviti.

 

PROGRAM STROKOVNIH PREDAVANJ SVETOVALCEV NA SEJMU DOM

URA SREDA, 6. 3. 2024 ČETRTEK, 7. 3. 2024 PETEK, 8. 3. 2024 SOBOTA, 9. 3. 2024
14:00 – 15:00 dr. Gašper Stegnar – Pristop k postopni celoviti prenovi stavb Lucjan Batista – Sončne elektrarne Nina Remiaš – Osnove gradbene fizike dr. Jernej Markelj – Novogradnja in celovita prenova hiše po sNES+ standardu in subvencija Eko sklada
15:00 – 16:00 Drago Cvrtila – Obračun omrežnine za elektrikopo novem Petra Geršak Klaneček – PRENOVA STANOVANJSKE HIŠE Matjaž Eržen – Sodobno ogrevanje na lesno biomaso Ludvik Hriberšek – MALE SONČNE ELEKTRARNE
16:00 – 17:00 Patricjo Božič – Predstavitev aktualnih podpor Eko sklada, Slovenskega okoljskega javnega Sklada z vsemi novostmi Aleš Borut Ivanko – Gradnja sodobne sNES+ hiše

INDIVIDUALNA ENERGETSKA SVETOVANJA NA SEJMU DOM

SREDA, 6. 3. 2024 ČETRTEK, 7. 3. 2024 PETEK, 8. 3. 2024 SOBOTA, 9. 3. 2024 NEDELJA, 10. 3. 2024
dr. Ivan Kenda Primož Krapež Nina Remiaš dr. Jernej Markelj Drago Cvrtila
dr. Gašper Stegnar Lucjan Batista Matjaž Eržen Aleš Borut Ivanko Jožef Pogačnik
Miha Nahtigal Davor Kravanja mag. Peter Petrovčič Janko Firšt Patricjo Božič
Boris Kac Robert Seme Andrej Svetina Darko Sušnik Marjan Bratkovič
Prost termin Petra Geršak Klaneček Mark Bržan Ludvik Hriberšek Nikolaj Torkar