Strokovni posvet Lokalne politike za zeleno energijo - Sejem Dom
SI
Show menu

Strokovni posvet Lokalne politike za zeleno energijo

21. 2. 2018

V sredo, 14. marca, bo na sejmu Dom v dvorani Forum od 9. do 12. ure potekal Strokovni posvet o lokalnih politikah za zeleno energijo. Posvet bo v prvem delu namenjen podrobnejši seznanitvi z namenom in cilji projekta Lokalne politike za zeleno energijo (LOCAL4GREEN) iz programa Interreg Mediteran, predstavitvi metodologije pristopa k preoblikovanju fiskalne politike za spodbujanje rabe obnovljivih virov energije, orisu slovenskega zakonodajnega okvira in iz njega izhajajočih možnosti za prilagoditve lokalnih fiskalnih instrumentov ter pregledu trenutnega stanja na področju tovrstnih prihodkov na občinskih ravneh. Drugi del posveta bo namenjen predstavitvi dejavnosti in načrtov na področju rabe obnovljivih virov energije v sodelujočih pilotnih občinah, tj. Grosuplju, Ivančni Gorici, Kamniku, Kočevju, Kranju, Križevcih, Lenartu in Trebnjem. Opisane bodo konkretne izkušnje in prizadevanja omenjenih lokalnih skupnosti za trajnostni razvoj. Sodelujoči bodo opredelili ovire in težave, predvsem pa možnosti in načine, kako v posameznem okolju izrabiti identificirane fiskalne potenciale skozi konkretne ukrepe in prilagojene mehanizme za spodbujanje rabe obnovljivih virov energije v javnem in zasebnem sektorju.

Na dogodku bodo s predstavitvami aktivno sodelovali strokovnjaki Gradbenega inštituta ZRMK, Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani in predstavniki pilotnih občin.

Na posvet so vabljeni predstavniki občin, lokalne energetske agencije, energetski menedžerji, upravljavci stavb in druga zainteresirana strokovna javnost. Vsi udeleženci bodo imeli priložnost sodelovati v razpravi. Udeležba na posvetu je brezplačna, kljub temu prosimo, da se zaradi organizacije dogodka prijavite.

Prijave TUKAJ ali e-pošte: usposabljanje@gi-zrmk.si najkasneje do ponedeljka, 12. marca 2018.

Novice

09.03.2023

61. Sejem Dom

Od 22. do 26. marca 2023 bo na Gospodarskem razstavišču potekal največji sejem...
Preberi več >>
04.11.2022

Izbira kvalitetnega parketa je zelo pomembna!

Ko izbiramo vrsto parketa, moramo razmisliti o nekaj ključnih dejavnikih...
Preberi več >>
02.11.2022

Ponudniki oken in vrat na 61. sejmu Dom!

Naši ponudniki oken in vrat vam bodo na sejmu Dom z veseljem svetovali!
Preberi več >>
Arhiv novic »