Happen inkubator - Sejem Dom
SI
Show menu

Happen inkubator

HAPPEN INKUBATOR O CELOVITI PRENOVI VEČSTANOVANJSKIH STAVB IN BIVANJU PO PRENOVI

Dogodek v okviru projekta HAPPEN iz programa H2020 je namenjen seznanitvi in prikazu primerov dobre prakse s pristopi pri globoki oz. celoviti energetski prenovi večstanovanjske stavbe.

Kateri koraki so nujni za izbiro najoptimalnejših rešitev, na kaj moramo biti pozorni pri odločitvah, kako zapreti finančno konstrukcijo. Zakaj je priporočljivo izdelati projektno nalogo s cilji, izbrati projektanta in izvajalce z znanjem in izkušnjami, katere elemente mora vsebovati projekt energetske prenove (PEP).

Je res dovolj le dodatna toplotna zaščita na ovoju stavbe (fasada, streha, strop) in zamenjava oken ali moramo načrtovati tudi ukrepe na sistemih (hidravlično uravnoteženje sistema za ogrevanje, ustrezen nivo prezračevanja in hlajenja prostorov) in možnosti samooskrbe z energijo iz obnovljivih virov. In pomen zagotavljanja kakovosti, ki vpliva na uspešnost naložbe.

Na dogodku se boste seznanili s pomenom tehničnih, okoljskih in ostalih vidikih globokih oz. celovitih prenov z namenom izboljšanja bivalnih pogojev v samih stanovanjih in tudi zunanjih skupnih površinah.

Program dogodka
Projekt HAPPEN iz programa H2020 v luči celovite energetske prenove večstanovanjske stavbe Izr. prof. dr. Marjana Šijanec Zavrl, GI ZRMK
Bivalno okolje po prenovi Mag. Miha Tomšič, GI ZRMK
Zagotavljanje kakovosti Neva Jejčič, GI ZRMK
Izzivi ogrevanja in prezračevanja v večstanovanjskih stavbah P. prof. dr. Henrik Gjerkeš, GI ZRMK
Samooskrba z električno energijo iz obnovljivih virov P. prof. dr. Henrik Gjerkeš, GI ZRMK
Primeri dobre prakse: Prezračevanje bivalnih in delovnih prostorov, Ogrevanje in priprava tople sanitarne vode z obnovljivimi viri Dobitnika nacionalnega okoljskega certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu – MIK in Kronoterm
Razprava z udeleženci

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi organizacije in izvedbe dogodka so zaželene prijave preko spletne prijavnice TUKAJ ali e-pošte usposabljanje@gi-zrmk.si.

Vljudno vabljeni.

Novice

27.03.2023

61. Sejem Dom uspešno za nami

Vse za gradnjo in prenovo je od 22. do 26. marca na največji sejemski prireditvi...
Preberi več >>
09.03.2023

61. Sejem Dom

Od 22. do 26. marca 2023 bo na Gospodarskem razstavišču potekal največji sejem...
Preberi več >>
04.11.2022

Izbira kvalitetnega parketa je zelo pomembna!

Ko izbiramo vrsto parketa, moramo razmisliti o nekaj ključnih dejavnikih...
Preberi več >>
Arhiv novic »