Varno in zdravo na sejem - Sejem Dom
SI
Show menu

Varno in zdravo na sejem

Ukrepi za zmanjševanje možnosti okužb s koronavirusom na sejmu Narava-zdravje

Spoštovani obiskovalci sejma, 

prosimo, da se v celoti držite spodnjih navodil in navodil osebja GR. Spoštovanje navodil je obvezno. Organizator si pridržuje pravico, da osebe, ki se kljub opozorilu ne držijo pravil, pospremi s prizorišča, ker ogrožajo ostale.

 • Sejma se ne smete udeležiti, če nimate statusa PCT (prebolel, cepljen, testiran), kar na samem sejmu dokazujete z dokazili, kot so navedena spodaj. *
 • V primeru, da zbolimo ali kažemo znake okužbe oziroma smo v karanteni ali samoizolaciji, se sejma ne udeležimo. Prav tako ostanemo doma, če je zbolela oziroma ima znake okužbe oseba, s katero živimo v skupnem gospodinjstvu oziroma smo se s to osebo ali osebo, ki je bila poslana v samoizolacijo, v preteklih 14 dneh družili.
 • Če ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku s Covid-19 pozitivno osebo oziroma osebo z znaki za Covid-19, ki je bila poslana v samoizolacijo, se sejma ne udeležite.
 • Vstopali boste preko mostu, opremljenega s termovizijsko kamero. Osebam s povišano temperaturo vstop na razstavišče ni dovoljen. Zato da se izognemo neprijetnim situacijam, vas prosimo, da si že pred prihodom na sejem izmerite temperaturo. Če je ta povišana, ostanite doma.
 • Takoj ob vstopu v prireditveni prostor si pravilno razkužimo roke. To ponovimo večkrat v času obiska sejma. Razkužila so na vhodu v sejmišče in ob vhodu v vsako dvorano. Čim manj se dotikamo različnih predmetov. Če je dotik potreben, si pred vsakim morebitnim dotikom eksponatov, bankomata ipd. ter po njem roke ponovno razkužimo. Obvezno si jih razkužimo tudi pred vsako morebitno degustacijo ter pred vstopom in ob izstopu iz toaletnih prostorov.
 • Ob vstopu na sejmišče prejmete zaščitno obrazno masko. Prosimo, da jo nosite pravilno, tako da si z njo pokrijete usta in nos. Uporaba obrazne maske je v vseh notranjih prostorih, kjer poteka prireditev, obvezna, prav tako na zunanjih ploščadih, če med osebami ni medsebojne razdalje vsaj 1,5-2 metra.
 • Ves čas vzdržujemo razdaljo 1,5-2 metra med osebami, kar velja tudi za namenske prostore (npr. kadilnico, toaletne prostore, kamor vstopamo posamično).
 • Vhod in izhod na sejem bosta ločena: vhod je skozi dvorano Jurček, izhod direktno z dvorišča na Dunajsko cesto. Na prireditev vstopamo posamično in upoštevamo medsebojno minimalno razdaljo 1,5-2 metra.
 •  Upoštevajte označene distance, kot jih določajo talne oznake.
 • Prosimo, da uporabljate cone sprostitve in čakanja, če se na določenih lokacijah nabere večje število ljudi. S tem omogočite ohranjanje potrebne razdalje med osebami.     
 • Smer ogleda sejma bo enosmerna (kača), ker je tako lažje ohranjati medsebojno razdaljo 1,5-2 metra. Tam, kjer se dostopa na razstavni prostor, se prav tako gibljete v skladu z navodili in vzdržujete razdaljo 1,5-2 metra.
 • V konferenčnih dvoranah bomo izvajali omejitev obiska, in sicer do zasedbe vseh sedežev, ki jih bomo postavili na razdalji 1,5 metra. Za vse udeležence v konferenčnih dvoranah bomo izvajali zbiranje podatkov (ime priimek in naslov in telefon), ki jih bomo uporabili izključno za morebitno posredovanje NIJZ. Podatke bomo po 30 dneh uničili.
 • Upoštevamo higieno kašlja. Preden zakašljamo ali kihnemo, si pokrijemo usta in nos z robcem ali zakašljamo in kihnemo v zgornji del rokava, in ne v svojo dlan. Takoj po kašljanju oz. kihanju si umijemo ali razkužimo roke.
 • Osebne odpadke (npr. uporabljene robčke, maske, rokavice za enkratno uporabo ) odlagamo v le za to določen koš za smeti. To je koš z nožnim pokrivalom, ki je v toaletnih prostorih in na izhodu s sejma.
 • Pazimo, da se z rokami ne dotikamo oči, nosu in ust.
 • V primeru, da v času prisotnosti na dogodku (vključno z montažo in demontažo) začutimo začetne znake okužbe dihal (izcedek iz nosu, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura ipd.), takoj pokličemo številko 01 300 26 00. Glede gibanja na GR sledimo navodilom, ki jih prejmemo po telefonu. V primeru, da nimamo telefona pri roki, se po najkrajši poti, upoštevajoč minimalno razdaljo 1,5 m-2 metra do drugih oseb, zglasimo na recepciji dogodka. Takoj tudi pokličemo svojega osebnega zdravnika.   
 • Odlaganje stvari ni dovoljeno. Obiskoval-ec/-ka naj ima s seboj čim manj stvari (samo to, kar nujno potrebuje).
 • Roke si pravilno umijemo z milom (glej prikaz umivanja rok v toaletnih prostorih).
 • popusti vas vabimo k nakupu vstopnice v predprodaji in k spletnemu nakupu vstopnice, da bo vstop čim bolj tekoč, s čim manj dotikov.


VARNOST JE NA PRVEM MESTU, HVALA!


* dokazila o statusu PCT (prebolel, cepljen testiran)
– potrdilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR ali testom HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa; ali
– dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema: − drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni, prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca ali cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca preteklo najmanj 21 dni, odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag preteklo najmanj 14 dni; ali
– dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, razen, če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev; ali
– potrdilo zdravnika, da so prebolele COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev, ali
– dokazila iz 3. in prejšnje alineje tega odstavka in so se v obdobju, ki ni daljše od osmih mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepile z enim od cepiv iz druge alineje tega odstavka, pri čemer v primeru cepiv iz prve in druge alineje 2. točke tega odstavka zadostuje en odmerek. Zaščita se vzpostavi z dnem cepljenja.

Novice

25.05.2021

Bodite pozorni na lažno pošto

Ste morda tudi vi med tistimi našimi razstavljavci preteklih sejmov ali pa smo vas ob tej ali oni priložnosti že kontaktirali v imenu Gospodarskega razstavišča? POZOR!
Preberi več >>
05.05.2021

Sejma Dom in Ambient Ljubljana letos skupaj septembra

Čas je za nove podvige! Čas je za ponovni zagon! Po tehtnem razmisleku, pogovorih z razstavljavci ter stikih s pristojnimi inštitucijami slovenske vlade ...
Preberi več >>
02.04.2021

60. DOM – mednarodni sejem graditeljstva prestavljen na september

Glede na trenutne razmere in napovedi ter priporočila NIJZ v zvezi z epidemijo koronavirusa smo primorani mednarodni sejem graditeljstva DOM 2021 z meseca junija prestaviti na mesec september.
Preberi več >>
Arhiv novic »