Kako do nas, parkiranje - Sejem Dom
SI
Show menu

Kako do nas, parkiranje

»ZELENA« KOMBINACIJA P + R

Priporočamo “zeleno” kombinacijo vožnje z avtobusi LPP s spodaj omenjenih parkirišč. Brezplačno vožnjo z mestnimi avtobusi LPP si zagotovite z vstopnico sejma DOM v žepu, ki ste jo kupili preko:

Svetujemo vam, da parkirate na Parkiriščih Žale II, III, IV in V ter v P + R Dolgi most in Barje.  

Priporočamo  pa kombinacijo vožnje z avtobusi LPP. Brezplačna vožnja z mestnimi avtobusi LPP (pogoj za slednjo je, da imate s seboj vstopnico sejam DOM, kupljeno preko spletne strani ali sistema Mojekarte.si (tudi na Petrolovih črpalkah) in parkiranje na Parkiriščih Žale II, III, IV in V ter v dveh P&R in sicer Dolgi most in Barje.         

V soboto in nedeljo je tudi parkiranje brezplačno

Parkirišča Žale (ll-V)

Prevoz z LPP št. 19 I (vozni red)
Prevoz z LPP št. 19 B (vozni red)

Dostop: izvoz iz avtoceste Krožišče Tomačevo sledite smer Žale.
Cene: Žale V (vse dni brezplačno parkiranje), Žale IV, Žale III, Žale II (dnevna tarifa parkiranja od 7.00 do 17.00 ure: 0,60 € za prvi dve uri, vsaka naslednja ura 0,60 €). 

Plačilo parkirnine: gotovina, plačilna kartica, Urbana. V soboto in nedeljo brezplačno parkiranje. 
Brezplačni prevoz z avtobusom številka 19 (lahko tudi 19I in 19B), ki vozi iz parkirišč v smeri Jezero. Izstopite na postaji Razstavišče (na drugi strani ceste, kot je vhod na razstavišče). Za povratek vstopite na avtobus številka 19 smer Tomačevo na isti strani ceste, kot je razstavišče.           

Parkirišče P + R Barje

Prevoz z LPP  št. 9 (vozni red številka 9)

Dostop: z avtoceste izberete izvoz Ljubljana center. Od parkirišča P + R do postajališča Bavarski dvor se odpeljete z za vas brezplačnim mestnim avtobusom št. 9 (smer Štepanjsko naselje, za povratek smer Barje). Od postajališča Bavarski dvor imate manj kot 5 minut hoje do Gospodarskega razstavišča (po Dunajski cesti v smeri proti Bežigradu).

Cene in plačilo parkirnine: 1,2 EUR/dan; parkirnino plačate z gotovino, Moneto ali Urbano. V soboto in nedeljo je parkiranje brezplačno. 

Parkirišče P + R Dolgi most

Prevoz z LPP št. 6 (Vozni red številka 6)

Dostop: z avtoceste izvoz 35 (Ljubljana zahod). Do Gospodarskega razstavišča se odpeljete z mestnim avtobusom št. 6, smer Črnuče, Izstopna postaja Gospodarsko razstavišče (pred vhodom na razstavišče), za povratek vstop na avtobus na drugi strani ceste, kot je vhod na razstavišče), smer P&R Dolgi most.

Cene in plačilo parkirnine: 1,2 EUR/dan; parkirnino plačate z gotovino, Moneto ali Urbano. V soboto in nedeljo je parkiranje brezplačno.

Vozni redi mestnih avtobusov LPP

Ob predložitvi vstopnice za sejem DOM je vožnja z avtobusom mestnega prometa od parkirišča do Gospodarskega razstavišča in nazaj brezplačna. S plačilom parkirnine z Urbano dobi uporabnik dodatno dve vozovnici za mestni avtobus, ki veljata do 23:59 na dan plačane parkirnine. V soboto in nedeljo je parkiranje brezplačno.

Novice

02.04.2021

60. DOM – mednarodni sejem graditeljstva prestavljen na september

Glede na trenutne razmere in napovedi ter priporočila NIJZ v zvezi z epidemijo koronavirusa smo primorani mednarodni sejem graditeljstva DOM 2021 z meseca junija prestaviti na mesec september.
Preberi več >>
03.11.2020

Dodatni termin za varno izvedbo jubilejnega 60. sejma DOM

Obveščamo vas, da smo v kar se da odgovorni skrbi za zdravo in varno okolje na 60. mednarodnem graditeljskem sejmu DOM ...
Preberi več >>
16.10.2020

60. sejem Dom razpisan

Na Gospodarskem razstavišču si kar se da prizadevamo, bo sejem DOM tudi l. 2021 uspešna sejemska prireditev, ko bomo obeležili 60 let njegovega obstoja ...
Preberi več >>
Arhiv novic »