Gradbeni inštitut ZRMK - Sejem Dom
SI
Show menu

Gradbeni inštitut ZRMK

Brezplačna predavanja in delavnice

Gradbeni inštitut ZRMK pripravlja vsak dan na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v okviru sejma DOM bogat strokovni program, namenjen občanom, stroki, investitorjem, upravnikom, nepremičninski posredniki, predstavnikom lokalnih skupnosti, državnih organov. 

Občanom je na voljo individualno strokovno, neodvisno in brezplačno energetsko svetovanje, ki ga izvajajo energetski svetovalci svetovalne mreže ENSVET in strokovnjaki Gradbenega inštituta ZRMK.

Hkrati potekajo tudi tematska strokovna predavanja za občane. Predavatelji so energetski svetovalci mreže ENSVET ter strokovnjaki Gradbenega inštituta ZRMK in njihovi zunanji strokovni sodelavci, ki delujejo na področju bivalnega okolja, gradbene fizike in energije v stavbah, materialov in konstrukcij, prometnic in infrastrukture ter geotehnike in geologije. Podrobnejši seznam predavanj je objavljen na spletnih straneh www.gi-zrmk.si/ZRMKinstitut ter na spletnih straneh in v gradivih sejma DOM. 

Predstavljajo se tudi aktivnosti EKO SKLADA, Slovenskega okoljskega javnega sklada, namenjene kreditiranju in sofinanciranju okolju prijaznih naložb fizičnih in pravnih oseb. 

Poleg tematskih predavanj se izvajajo še krajša strokovna predavanja s področij: trajnostne gradnje in načrtovanja, energijske učinkovitosti gospodinjskih aparatov, energijsko učinkovite gradnje in prenove večstanovanjskih stavb, energetske izkaznice stavbe, mreženja in usposabljanja strokovnjakov za izdelavo energetskih izkaznic in energetskih pregledov ter okoljskega in trajnostnega vrednotenja stavb, s poudarkom na zelenem javnem naročanju ter upoštevaje LCA in LCC metode, nizkoenergijske stavbe, izboljšanje potresne odpornosti stavb ter možnosti financiranja na energetskem področju.

Novice

03.11.2020

Dodatni termin za varno izvedbo jubilejnega 60. sejma DOM

Obveščamo vas, da smo v kar se da odgovorni skrbi za zdravo in varno okolje na 60. mednarodnem graditeljskem sejmu DOM ...
Preberi več >>
16.10.2020

60. sejem Dom razpisan

Na Gospodarskem razstavišču si kar se da prizadevamo, bo sejem DOM tudi l. 2021 uspešna sejemska prireditev, ko bomo obeležili 60 let njegovega obstoja ...
Preberi več >>
23.07.2020

POZOR – Te dni kroži lažna pošta

Ste morda tudi vi med tistimi našimi razstavljavci preteklih sejmov ali pa smo vas ob tej ali oni priložnosti že kontaktirali v imenu Gospodarskega razstavišča? POZOR!
Preberi več >>
Arhiv novic »