Drugi teden marca 58. sejem Dom – vse za gradnjo in prenovo - Sejem Dom
SI
Show menu

Drugi teden marca 58. sejem Dom – vse za gradnjo in prenovo

22. 2. 2019
Od 5. do 10. marca bo na Gospodarskem razstavišču največja specializirana mednarodna sejemska prireditev s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah s ponudbo vsega za gradnjo ali prenovo. Sejem Dom je največji sejem glede na razstavne površine, število razstavljavcev in obiskovalcev, ki ga marca že tradicionalno organizira osrednji prireditveni center Ljubljana. Sejem pod sloganom Ključne rešitve za vse tiste, ki gradijo, prenavljajo ali pa to načrtujejo, privabi zadnja leta prek 55.000 obiskovalcev. Cenejše vstopnice so že v predprodaji.

Letos Gospodarsko razstavišče (GR) praznuje 65. let obstoja – ustanovljeno je bilo leta 1954 kot profesionalna organizacija za prirejanje sejmov in razstav. Naj omenimo, da so že junija 1955 na novem prizorišču ob tedanji Titovi, danes Dunajski, organizirali Mednarodno razstavo predelave in uporabe lesa in da je prav ta sejem prvi mejnik v zgodovini sejma Dom.

Na 58. Sejmu Dom različne storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice na 20.000 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavlja 526 podjetij iz 26 držav.

Pregled nad ponudbo na razstavnih prostorih spremlja vse dni sejma brezplačno svetovanje za obiskovalce. Brezplačna predavanja in nasvete sta pripravila Gradbeni inštitut ZRMK ter svetovalna mreža ENSVET – Eko sklad. Prvi pokriva strokovno-tehnično področje, drugi pa področje kreditiranja in sofinanciranja okolju prijaznih naložb fizičnih in pravnih oseb.  Svetovanje vsebuje področja od postopkov pridobitve upravnih dovoljenj, nasvetov arhitekta, statika, geomehanika, gradbenega fizika in drugih strokovnjakov, o celovitih (energetskih) prenovah stavb, trajnostnega ogrevanja, hlajenja in prezračevanja, gradnje ali prenove klasično zidanih, spomeniško zaščitenih ali montažnih gradenj, pasivnem in skoraj nič-energijskem standardu gradnje do bivalnega okolja in seznanjanja z novostmi.

Program svetovanj in drugih strokovnih posvetov najdete TUKAJ.

Sejem je odprt od torka, 5. marca, do sobote, 9. marca, od 10. do 19. ure, v nedeljo, 10. marca, pa do 18. ure.

Redna vstopnica znaša 9 evrov. Znižana vstopnica Happy Hour – 6 evrov je na voljo v torek, sredo, četrtek in petek  (5. do 8. marca) – od 13. do 16. ure, v soboto (9. marca) – od 17. ure do zaprtja, v nedeljo (10. marca) – od 16. do zaprtja sejma.

8. marca – na dan žena nudimo obiskovalkam ves dan znižano vstopnico za 6 EUR.

Vas zanimajo ostale ugodnosti za obiskovalce? TUKAJ

Vsak obiskovalec prejme ob nakupu vstopnice katalog. Kot vodnik ga popelje po sejmu, hkrati pa je katalog tudi priročnik, v katerem je mogoče najti vrsto poljudnih člankov s področja graditeljstva, program svetovanj ter seznam razstavljavcev z njihovimi opisi in kontakti.

E-katalog je na voljo TUKAJ.

Fotografije najdete na spletnih straneh prireditve. Za dodatna pojasnila in informacije smo vam z veseljem na voljo. Vabljeni, da se zaradi elektronskega sistema vstopa akreditirate.

Za vašo medijsko pozornost, najavo in obisk sejma ter poročanje o njem se vam najlepše zahvaljujemo.

Novice

05.05.2021

Sejma Dom in Ambient Ljubljana letos skupaj septembra

Čas je za nove podvige! Čas je za ponovni zagon! Po tehtnem razmisleku, pogovorih z razstavljavci ter stikih s pristojnimi inštitucijami slovenske vlade ...
Preberi več >>
02.04.2021

60. DOM – mednarodni sejem graditeljstva prestavljen na september

Glede na trenutne razmere in napovedi ter priporočila NIJZ v zvezi z epidemijo koronavirusa smo primorani mednarodni sejem graditeljstva DOM 2021 z meseca junija prestaviti na mesec september.
Preberi več >>
03.11.2020

Dodatni termin za varno izvedbo jubilejnega 60. sejma DOM

Obveščamo vas, da smo v kar se da odgovorni skrbi za zdravo in varno okolje na 60. mednarodnem graditeljskem sejmu DOM ...
Preberi več >>
Arhiv novic »